f

2014. április 23., szerda

Boldogságos egy évesem!


Ez a nap más mint a többi, ezt te is jól tudod
Másként kelt fel reggel a nap és másként járt a hold

Drága Kisbabám, elmúlt életünk első közös éve, idősebb lettél, már megkaptad életed első gyertyáját is. Hatalmasra nőttél, okosodtál, de továbbra is az én édes kisbabám maradtál. Köszönöm neked az elmúlt 12 hónapot, melyet mindennap bearanyoztál. Köszönöm drága mosolyaid, huncut kis szemecskéd, nevető füleid. Köszönöm csillingelő kacagásod, földhöz vágó hisztijeid. Köszönöm ragaszkodásod, bátor függetlenséged. Köszönöm, hogy minket választottál szüleidnek.
Boldogságos születésnapot!



  súly: biztosan túlhaladta már a 10 kilót, de azóta nem mértük meg. Most már nem olyan könnyű, mint régen. :) Sőt cipelni sem tudom már olyan könnyedén!


 magasság: szerintem 86 centi is van már, ha nem több, de úgyis megyünk jövő héten éves ellenőrzésre, megkérem a védőnőnket, hogy nézzük meg a pontos adatait.

 pelenka: 4, 4+, 5 - mind bugyi. Esküszöm rá! A Pamperst kezdtem megszeretni, mert azt még könnyebb levenni, csak elszakítom oldalt és már zsupsz is le. :)

 ruha: A 80-asokat már mind odaadtam Juli18-nak, a 86-osok is a szekrény mélyére kerültek, most a 92-esek vannak terítéken. Kicsit nagyok még, meg lezserek, de olyan cuki bennük Zseb *.*.

 hordozó: ugyanazok, a karikásomat használom a legtöbbet, de még mindig szitkozódom, hogy Amazonast vettem. Szörnyű karikája van, szóval egyszer sem sikerül normálisan felkötnöm magamra. A mei tait a fiúknak nem sikerül, én meg már azzal is igencsak bizonytalanul közlekedem...

 alvás: délelőtt alszik 1-2 órát, délután is, ha szerencsénk van. Este mostanság kukorékol, éjszaka pedig egyszer-kétszer kell szopizni.

 egészség:  az ekcémája nem akar múlni. Hol előjön, hol elmúlik. Közben fülészetre hordtuk: begyulladt a bal hallójárata, majd a jobb. Mindennap órákat várakoztunk a Heim Pálban, mire kapott egy gyógyszerrel átitatott gézlapot a fülébe. Persze azonnal ki akarta venni - az első két nap sikerült is, utána már lassan megszokta és nem babrálta annyit. Most taknyos, kint Firenzében megfázott.

 képesség: kapaszkodás nélkül lépked. Lépcsőre felmászik, három lépcsőfokon vissza is tud - okosan hátrafelé. Ágyról, kanapéról ügyesen hátrafelé lemászik. A tévét, magnót már be-kikapcsolja. Próbál rajzolni, valószínűleg jobb kezes lesz. Labdázik, főleg lufival - eldobja, megy utána. Azt mondják rá, hisztis, mert ha nem úgy történik valami, ahogy ő akarja, hátravágja magát - én csak azt mondom, hogy erős akaratú!

 fog: 5, de az ötödiket csak kézzel érzem még. Hasmenése van, amikor kibújik neki egy.
beszéd: a pápá megy leginkább. Néha megismétel egy-két szót. A nem, aja jeje a leggyakoribb. 

evés:  mindent eszik. Nem jöttünk rá, mire allergiás. A magán doki azt mondta, hogy ne adjunk tejtermékeket neki. Sajtot így is kap...

becenevek: ugyanazok

lányok: most semmi új, félő, hogy tőlük allergiás - de ez sem biztos.

6 megjegyzés :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...