f

2014. július 20., vasárnap

15 hónap a világban

Ritkán sikerül éppen aznap számot adni az elmúlt hónapról, de most kivételesen - a szervizből hazakerült - számítógép elé ülhettem. 

kiló: reményeim szerint maradt 10 kiló valamennyi. Vékonykának tűnik számomra, főleg ha hanyatt fekszik és felnyújtja a karjait. Olyankor látni a kiálló bordáit. 

centi: 80 valahány. Nyurga. Idősebbnek látszik koránál. 

fog:  7. Kíváncsi vagyok, meddig marad így, mert állandóan folyik a nyála, mindent a szájába töm, harap (!)

pelus: 4-es bugyipelenka. Most sikerült két csomaggal is "normál" pelenkát beszerezni. Hát valami fenomenális annak a ráadása. Valahogy mindig ferdére sikerül. Egyébként most, hogy jó idő van, sokat van meztelen popsival. Hiába van bilink, nem tudja még mire való, viszont ha pisil - a földre -, mindig jelzi, hogy hová, és nekünk fel KELL törölnünk. A múltkor csak egy nyálcsepp volt, de addig nem nyugodott, amíg az apja fel nem törölte.

ruha: 86-os. 1 db 80-as kantáros nadrágja van, de annak is arrébb kellett varrni a gombját. Legtöbb ruhadarabja 92-es, viszont a rövid sortok leesnek róla. Tescos ruhákat veszek, mert annyira nem drágák, minőségük is megfelelő, de a nadrágok nagyon bő derekúak. Ráadásul úgy vannak megcsinálva, hogy még gumit sem lehet beléjük varrni, illetve a kötőjük is csak dísz, meghúzásuk egyáltalán nem lehetséges.

hordozó: új Liliputi karikásom van. Könnyebb meghúzni, mint az Amazonast, viszont rugalmatlan, ezért Zseb lábánál mindig felcsúszik combközépig. (Továbbra is, ha valamelyikőtöket érdekel a hordozásos cikksorozatom, írjatok privit (e-mail, vagy email címmel komment - ezt nem hozom nyilvánosságra), és küldöm a linket).

alvás: megint kezd valami rutin kialakulni. Délelőtt alszik, fél 12 felé elalszik és olyankor alszik 2-3 órát. Ha ez kimarad, a délutánt alussza át. (két nap én is aludtam vele másfél órát). Este 10 felé kerül ágyba. Olyankor szeret viháncolni, a fejemen táncolni, hajókat dobálni (a koponyámhoz), falat bontani.

egészség: minden rendben :) Talán ma kijött neki két anyajegyszerűség. Remélem, elmúlik még neki...

képesség: hú, itt most oldalakat zenghetnék.... Tünemény ez a gyerek, egyedül ül a széken, fel-lemászik a kanapéról, ágyról, nem kell tartani, hogy leesik (ha mégis, más miatt). Kézen fogva sétál. Takarít, a porszívót szétszedi, a kapcsolókat be szeretné dugni a konnektorokba. Egyedül eszik, egyedül iszik. Ő kapcsolja be nekem a mosógépet. Zenére táncol. Labdázik, rúgja, dobja. Mutogat, fogja a kezünket, odavezet a dolgokhoz. Lépcsőzik (elég érdekes módon, de odafigyelve).Telefonál, azaz a mobilt a füléhez tartja és gagyog bele. Megmutatja, hol lát kutyákat. Hozza a képeskönyvét, és mutogatja az állatokat, majd vezeti a kezünket, melyiknek szeretné hallani a nevét, hangját. Felül a zongoraszékre, és "zongorázik". Motorozik. Játszótéren hintázik, homokozik. Felmászik a két éveseknek készült (itthoni) csúszdán és lecsúszik. Autózáskor brümmög. 

beszéd:  még - hála az égnek, mert imádo, - halandzsázik. úúú - ugat a kutya. Illetve maga a kutya. Bárhol hallja, felismeri és mondja. De ha mi kérdezzük, akkor is. cissz- cica. Egyébként ezeken kívül minden be és minden ba. 

evés: nagyjából egyedül. Nem eszik sokat, még mindig inkább anyatej. De már egyedül eszik velünk egy asztalnál. Csipeget, ízlelgeti az ízeket. Miután már nem kér többet, a földre dobálja a falatokat. Kedvence a leves. Imádja a zöldborsót - ezt sosem fogom megérteni :)

lányok: érdeklődik irántuk, de még mindig fél az állatoktól. Kicsi továbbra is harap, ezért nem lehet olyan könnyen összebarátkoztatni. Kellene egy kiscica neki... 

2 megjegyzés :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...