f

2012. október 22., hétfő

Időnk, mint a tenger... de mégis!

Tisztában vagyok azzal, hogy javában van még időm a jövőn gondolkodni, különösen azon, hogy miket vegyek majd a babának.

Különösen úgy, hogy még csak holnap lépek át a második trimeszterbe, és még a baba nemét sem tudjuk legalább egy hónapig.
De már találgatom, hogy mit, hogyan oldjak meg, milyenre lenne szükségünk.

A legrosszabb, hogy egyáltalán nem tudjuk még, hogy egy fél év múlva hol fogunk lakni. Maradunk a mostani albérletünkben, mert akkor az étkező sarkot kell majd átalakítani, vagy cserélünk lakást anyummal, ott pedig a galériát kell kiküszöbölnünk, de még az is fennállhat, hogy keresünk egy 2-3 szobás lakást (ahol a főbérlő elfogadja az újszülött csecsemőt és a két állatkát).
Ha erre tudnánk a választ, már könnyebb helyzetben lennénk, mert akkor azt a helyet tervezgetnénk, rendezgetnénk be. De így egy helyben toporgunk!

A másik nehéz kérdés, hogy még sosem vigyáztam kisbabára. Nem tudom, milyen súlyú egy baba, hogyan kell megfogni, egyáltalán képes leszek-e egyedül felemelni mondjuk a kiságyból. Amint megszületik akkor már ezekre a kérdésekre tökéletesen meg fogok tudni felelni, de addig! Jobban járok, ha addig nem veszek semmit se, majd akkor a megfelelő holmikat.

Viszont van egy téma, amit nem kell elhessegetni: a kinti sétát a babával. Nagyon sokan a kendőre esküsznek, még a Playmobile-nál is. De ugye ez nálam már megint egy kínos kérdést vett fel: biztonságosan tudnám-e úgy hordani. Valószínűleg nem, ezért maradhatok a hagyományos, XIX. században elterjedt módszernél: a babakocsinál. 
Eddig azt hittem, hogy az enyém tökéletesen megfelel, hiszen pontosan olyan a felépítése, amilyet szeretnék. De az idő vasfoga ezen is kifogott: a kerekei lekoptak, a műanyag részei megsárgultak és a szivacs már nem olyan stabil, kényelmes az ülésében, mint amilyennek kellene. Ezért most a segítségeteket kérem babakocsi kérdésben!
Milyen is a jó (tökéletesről nem is álmodozom)?
A számomra fontos dolgok (nyugodtan ezt is megvitathatjátok velem, mindent köszönök!):
  • 0 hótól 6 éves korig (oké, addig, amíg a gyereknek szüksége van rá)
  • ha külön van a mózeskosár, akkor azt be lehessen kötni az autóba (ne kelljen külön autósülést venni)
  • ne legyen elől merevítője (amit mondjuk 5 pontos biztonsági övvel helyettesítenek)
  • hatalmas kerekei legyenek, amik nem mozognak (mondjuk, ez mamám ragaszkodása, bármire meggyőzhető vagyok!)
  • ne legyen drága! (ne több száz ezer forint legyen, már elég jókat látni 40.000-ért is...)
Ha van még olyan dolog, amire jó ha odafigyelünk, akkor csak írjátok meg!

Anyum a következő Pierre Cardin babakocsit nézte ki, ami bevallom nekem is bejön, csak van elől merevítője:

Szerintetek?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...