f

2013. október 21., hétfő

Az első félév!

"Egy korszak lezárult". Fogalmazott a többi kismama, amikor az ő fiúk/lányuk betöltötte a 6. hónapot. Zseb fotóit nézegetve én is úgy érzem, mintha két külön kisbabám lett volna - annyit változott! Az arcformája, a fej alakja, a füle is elállóbb lett. Az értelméről nem is beszélek! Most már fogadni mernék, mindent megért, akaratos, sőt mi több, az első igazi hisztijén is túl van! Gyönyörűségesnek tartom, még ha elfogult anyuka is vagyok!

Az adatok:

Súly: 8350 gramm

Hossz: mivel még nem voltunk védőnőnél, így csak egy körülbelülit tudok, olyan 70 centi lehet. A múlt hónap óta valamivel 'magasabb', mert az egyik, kedvenc nadrágunkat kinőtte, de csak ennyi a bizonyíték erről.

Fog: ha olyan, mint a szülei, akkor az elsőre várhatunk még legalább egy negyed évet... Sok-sok nyál, csöpög, mint egy kiskutyának.

Pelenka: 4, az összes 3-ast elhasználtuk, bár a mostaniak közül szerintem némelyik még nagy. 

Ruha: most nem kellett új ruhatárat szereznünk neki, csak harisnyákkal kellett kiegészítenünk. A 68-asokból egyre kevesebb van elő, 74-es a méreteA , de 80-86-tól kisebbet már nem veszünk neki. 

Hordozó: A kedvenc dédnagymamámtól kaptak a szüleim pénzt az én angol babakocsimra. 3-4 évig használtam (6 évesen ültem benne utoljára), utána az unokaöcsém, majd a másodunokahúgom használta. Most, hogy a KIÁnak kisebb a csomagtartója, és a mi babakocsinkat nem hoztuk magunkkal vidékre, így Zseb is használja. Egy kicsit rozsdás, egy kicsit elért a gumija, a szivacs porladni kezdett benne, még igencsak jó. A kendő kérdésben felvettek Facebookon egy "hordozás" csoportba, majd miután anyum elutazik, és hosszabb ideig otthon leszünk a gyerkőccel, megkeresek egy tanácsadót is.

Alvás: 9 felé elalszik, éjfélig egy huzamban alszik, olyankor tudok, ha nem vagyok nagyon fáradt, dolgozni, kicsit magammal foglalkozni, vagy éppen a kedvenc sorozataimat nézni (Bones és How meet your mother). Utána viszont van olyan is, hogy 10x-szer felébred, és követeli a cicit. Fárasztó éjszakáink vannak. Reggel 6 felé még eszik egyet és utána alszik fél 8-ig. Olyankor szentelhetem magam a régi kávés rituálémnak. Napközben délelőtt fél 10-10 között elalszik egy órácskát, ha éppen nem ébresztik fel. Délután nagyon ritka, hogy aludna. Egyszer majdnem átaludta az éjszakát - csak a légzésfigyelő riasztott be... 

Egészség: ebben a hónapban sok anyuka panaszkodott arról, hogy betegek lettek. Kop-kop minket elkerült a nátha, az apja volt beteg, de a mamó (egyre inkább esküszöm az anyatejre) nem kapta el, pedig még közöttünk is aludt. A pukli továbbra is megvan, de még nem jutottunk vissza a sebészetre. Azt mondják, hogy a szem ekkora felveszi a végleges színét. Ha valóban így van, akkor kékszemű manócskánk marad :)

Képesség: gurul, mindenhová! Mászni nem hiszem, hogy nagyon fog, mert rájött, hogy gurulva mindenhová eljut. Kedvenc időtöltése a harisnyájának lehúzása. Mivel abból is 80-asat vettünk, így látványos is. Mindent a szájába töm, rág, szerintem a foga miatt. Új barátja is van: Zseb2, a tükörképe. Imádnak beszélgetni, nevetgélni. Hisztizik. Kapott egy játékot, aminek a műanyag tasakját nem adtam neki oda, mert még nem volt elmosva. Helyette adtam neki mást. Azt eldobta, és nyújt a tasak felé, miközben toporzékolt. A másik ilyen az optikai egerem. Leraktam elé, de nem érte el. Gondoltam, így ösztökélem majd a mászásra. Az nem jött össze, de úgy behisztizett, hogy utána még a cicivel sem lehetett megnyugtatni. Kedvenc játékai egyike a hajam, imádja húzogatni. Simogatni még nem simogat, helyette csíp, mar, de látszik rajta, hogy inkább kapaszkodásból, mint bántásból. Imád beszélni, hangosan nevetgélni. Ha apumat meglátja már kacag. 

Evés: nem bírtuk ki a féléves kort, már adtunk neki répát rágóka helyett, almát gerezdben, banánt, sütőtököt. Próbálom még egészben adni neki a dolgokat, tetszik az igény szerinti hozzátáplálás. Odaadtam már neki a kanalat, próbálgassa használni. 

Becenevek: Mamó, Édes, Virágszál, Bogárka, Drágaság, Cukorborsó, Manó, Baba

Lányok: Kicsivel nagyon kell vigyázni, mert harapós maradt. Naggyal (aki kisebb nagyságilag, mint a Kicsi) már barátkoznak, meg szeretné érinteni, nyúl érte, de természetesen nem engedjük. 

2 megjegyzés :

  1. Atya világ,hogy rohan az idő!Már fél év eltellt??!! Olyan hihetetlen!Nagyon szép nagy fiad van!Gratulálok! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...