f

2014. április 28., hétfő

Önállóan jár! (plusz kis ekcémás téma)

Már Firenze előtt megmutatta, hogy képes 4-5 lépést, ha nem többet önállóan is megtenni. Olaszországban is szórakozott azzal, hogy két betongolyó között kalimpálva ingázott. A születésnapja óta pedig meg sem áll. Néha fenékre ül, néha megkapaszkodik, néha mászva folytatja, de most már, ahol csak tud, neki indul - a nagyvilágnak. Egyre ügyesebb :) Videó még nem készült róla, de ha lesz, mutatom nektek.

A bőre nem akar javulni. A kiütések ugyan elmúltak, de a teste száraz, a hajlatok rögvest kipirosodnak, felhólyagosodnak egy kis szellőtől, nedvességtől, melegtől. Szóval mindentől. Ezerféle kenőccsel kenegetem, a doktornő vaníliás popsikenőcsétől kezdve a Basis C testápolóval, mostanság kamilla-teával és körömvirágkenőccsel. 
Február óta nem hordtuk babaúszásra, de mivel 3 hónapos kora óta szinte minden héten vittük, és nem lett semmi baja a bőrének 10 hónapos koráig, így úgy állapodtunk meg otthon, hogy nincs semmi kizáró ok. A kihagyástól sem javult, Manócskának pedig hiányzik. Így vasárnap reggel felkerekedtünk és kb. fél órát pancsolhatott. A vizet imádja, kivéve a háton úszást/lebegést.  

17 megjegyzés :

  1. Háromszoros Hip-hip hurrá! Nagyon ügyes Zseb!
    Én Dorka pikkelysömörét Mesterbalzsammal kenem, miután már semmi sem használt. A természetgyógyászunk ajánlására kezdtük el és tényleg császárság a krém. Mi mindenre használjuk. Vidd el bőrgyógyászhoz és megmondják konkrétan mit kell csinálni. Nálunk pl. vissza kellett térni minden olyan kencére, amit babakorában használtunk, úgyhogy minden újra Johnson~os, újra babaszag van nálunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! :)
      Voltunk magán bőrgyógyásznál is, semmi újat nem mondott, csak pluszban felírt valami drága kenőcsöt. A Heim Pálban kapott fertőtlenítőt, zsírosítót - a gyerekdokival egyetlen egyben értettek egyet: a fürdetőben.
      A Mesterbalzsamra rákérdezek :)

      Törlés
  2. Régóta olvaslak, de nem szoktam kommentelni. Az én lányomnak 6 hónapos korában jött elő az atópiás ekcémája. Gyógyszertári mosakodókrémmel fürdettük, (vigyázat, csúszik!) és gyógyszertári illatanyag-mentes kenőccsel kentük. (vaselini cholesterini volt a neve) Olyan zsíros kenőcs volt, hogy a pizsijét is megfogta, de kb 2 hét után eltűntek a viszkető vörös foltok, hólyagok. Utána és azóta is Cremor aquosust használunk - ez is patikai vizes krém - vagy kék dobozos Nívea krémet, ha nagyon száraz a bőre. A kamilla szárítja a bőrt, a körömvirágtól pedig lehet allergiája is. Nekünk legalábbis ezt mondta a bőrgyógyászunk. Dr. Szalay Zsuzsanna, a Heim Pál Kórházban dolgozik. Itt van kifejezetten atópia klub is. Szerencsére, ahogy nő úgy lesz egyre jobb a bőrük. Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! köszönöm, hogy olvasol, illetve köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataid. A gyógyszertári mosakodókrémet használjuk mi is, illetve most megnéztem a kenőcsöt, és mi is azt kaptuk. A Cremor aquosusról még nem hallottam, rákérdezek arra is.
      A kamillát az orvos mondta, most fürdetem benne, jónak bizonyul.
      Akkor reménykedhetünk, hogy kinövi? :)
      Szép napot kívánok nektek!

      Törlés
    2. :) Nagyjából. A lányom most 22 éves, nyáron teljesen szép a bőre, télen csak a könyökhajlatokban szokott előjönni, de már messze nem olyan fájdalmas, viszkető mint kiskorában. Ja, és a gyapjúból készült holmiktól (pulcsi, sál, de még a takaró is) mai napig viszket ég a bőre.

      Törlés
    3. A gyapjútól én is viszketek :)

      Törlés
  3. Szia akkor, hogy bővítsem a palettát én meg megosztom veled, hogy nekünk meg a Mannaszappan shea vaj-a vált be. Van náluk teljes ekcémás csomag. Keress rá a neten. Azért azt érdemes kipróbálni nem valami kaja okozza-e. Mi is elhagytunk minden kakaós, és paradicsomos dolgot egy időre, de semmit nem javult. Valakinek bejön az allergén ételek kiiktatása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy Te is megosztottad velem a tapasztalatodat! Az ételeket én is próbáltam, de eddig nem jöttem rá, mi válthatta ki nála. A Mannaszappannal még csak szemezgetek, a shea vajat ismerem, van egy testápolóm, ami tartalmaz, de Zsebnél nem mertem használni. Amint elfogy a mostani gyógyszertári testápolója váltok az ajánlottak valamelyikére :)

      Törlés
  4. Most akkor hova tűnt amit írtam? Tök béna vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Fürdetésre nekünk nem vált be a gyógyszerári fürdető az atópiás bőrre. A babé olajos fürdetőt használjuk sokkal jobb (persze drága, de elég sokáig kitart). Testápolásra ureás testápolót, a babének is van, de mi úgy kevertetünk a gyógyszertárban olyat, amiben 30% az urea. Nagyon-nagyon bevált.

    VálaszTörlés
  6. Rendeltem most neki shea vajas testápolót a Mannásoktól. :)

    VálaszTörlés
  7. szia, én is régóta olvaslak :) az én legkisebb lányomnak 1 éves kora körül jött ki az ekcéma, illetve ez még nem ekcéma, azt mondta a doki, az csak 3 éves kora felett lehet kimondani, addig csak "ekcémára hajlamos" ...nekem mindegy volt minek nevezik, csak ne vakarja már véresre...kezdtük a gyógyszertári kevert fürdető-testápoló-speciális testápoló-val, semmi. rendeltem Mannaszappantól kecsketejes szappan, sheavajat. semmi hatás. ekkor vittem el bőrgyógyászhoz (eddig a házi gyerekorvos volt) ..írt fel szteroidos krémet, és a Babé termékeket javasolta. ezek váltak be, a szteroidos krémtől nem kell félni, naponta kb. egy gyufafejnyi kellett a hajlataira (összesen), 3 nap alatt begyógyultak a sebek, és már nem viszketett, utána, ha elkezdett neki kipirosodni, este bekentem neki, másnapra szép volt a bőre. és mindennap Babé fürdető, nekünk bevált a gyerekeknek készült, de aztán áttértünk az Omega tusfürdőjükre, mert az feleannyiba kerül, mellé Babé gyereksampon, Babé gyerektestápoló. érdekes módon a kifejezetten atópiás bőrre való testápolójuktól viszketett...
    szteroidos krémet néhány hónapig kellett használni, a Babékat azóta is , 2 éve, és én is azzal fürdök, és azóta nem viszket az én száraz bőröm sem, pedig én nem testápolózom magam...
    ne félj a szteroidos krémtől, nem fog felhalmozódni,és tényleg az akut gyulladást elmulasztja.
    és még egy tanács :) nagyon szigorúan minden este testápolózás fürdés után, de én a mosdókagylóban melegvízben meg szoktam melegíteni a krémesdobozt, h ne legyen hideg a krém :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Egyre szimpatikusabb a Babé :) Még nem vettem, most próbáljuk ki a Mannaszappant, de nagyon drága, így szerintem nem maradunk meg náluk.
      Én fújom a testápolót, hogy ne legyen hideg :)

      Törlés
  8. Nálunk is ekcémásak a fiúk. Ádám egész jól kinőtte már, csak télen száraz a bőre (de már 12 éves, ugye), de kiskorában sokkal durvább volt, mint most Simié. Ádámnál csak a szteroidos krém segített, Simivel én is Mannázok (bár szteroidos is van itthon vészhelyzet esetére). A Mannaszappantól a shea vajat használjuk. Hidratálásra szerintem nem annyira jó, de ha csak a sebes foltokra teszed, nagyon szépen elmulasztja őket pár nap alatt. Fürdetni is csak mannás szappannal szoktam Simit, eddig olíva olajossal, most épp mézes-kecsketejessel. Valóban nagyon drágák a termékek, de irtó sokáig tartanak. A szappan pl. hónapokig elég, mert "kemény szappan", sokkal kevésbé olvad, vagy mit csinál, és pici testre kevés kell :-). A shea vaj is vagy 7-8 hónapig kitartott, pedig én popsikenőcs helyett is azt használom (nagyon jól kezeli a kipirosodott popót is), nem kell belőle sok. Kakaóvajat is vettem, de azt nem tudom használni, mert nem bírom kiszedni a tégelyből, olyan kemény... Ja, és épp most várom az új kenőcsöt (shea vaj körömvirággal), remélem, az is beválik.

    Sok sikert a kenegetéshez, szar ügy ez az ekcéma, mi is sokat szenvedünk :-(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat! A Tündérkencét választottam pont (shea vaj körömvirággal). Nekem tetszik, de azt vettem észre, hogy Zsebnek ugyanolyan száraz a bőre használat után is. Vagy keveset kenek rá, vagy többször kellene. Most popsikenőcsnek használom, de még nem tudok véleményt alkotni róla. (Magamnak Premium shea vajat vettem, ha tényleg sokáig kitart, akkor a későbbiekben is meglepem vele magam).

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...