f

2013. június 24., hétfő

2 hónapos adatok

Hogy rohan az idő! Megint eltelt egy hónap. Igaz, múlt hét csütörtökön volt 2 hónapos, de meg akartam várni az orvosi vizsgálatot, szurit, hogy már ezeket is belevehessem. Viszont holnap a vizsgálat után utazunk a Tiszára, ahol internet nélkül kell megoldanom még a szociális médiát is, nem hiszem, hogy tudok majd nagyban írni.

Szóval:

Testhossz: 59cm

Súly: 5335 gramm volt a hétvégén.

Pelenka: 2 (amint elfogy, váltunk a 3-asra)

Evés: anyatej, a melegben sem pótoltam ki se teával, se vízzel. A védőnő ajánlotta, de a szoptatási tanácsadóm nem, így maradtunk a sima anyatejnél. A nagy melegben néha úgy éreztem, hogy kevés, de a súlyából látni, hogy továbbra is szépen gyarapszik.

Alvás: napközben kevesebb, még nincs napi rutinunk ebben. Fogalmam sincs, mikor és mennyit kellene. Este 9-10 után viszont alszik. Éjjel 2-3-szor ébred, olyankor gőgicsél, nagy ritkán sír csak fel. Hagyja a fiúkat aludni. J Autóban szeret, amint elindul, már csukódik le a szemecskéje.

Ruha: még mindig 56-62-eseket, de már néhány 56-ost mellőzünk. A 68-asok még nagyok.

Hordozó: a Minimonkey nem jött be annyira, a babakocsi annál inkább. Szeret benne aludni (vagy nincs más választása), az autós hordozó a kedvenc, mert onnan már lát, és elnézegeti a dolgokat, most vettem egy gyűrűs kendőt, mellyel ismerkedünk. Amíg ezt gépelem benne alszik – bár nem hiszem, hogy nagyon kényelmes lehet neki. Fogalmam sincs, hogyan kössem magamra. A „békakötéssel” is próbálkoztunk, de akkor ordított, mint a sakál.

Becenév: Manó, a Frodó már kevésbé, mert ahogy hízik, nem tűnik olyan nagynak a lába.

Képesség: én nagy változásokat nem tapasztalok, bár azért mások látják. Az embereket megismeri, figyel rájuk, követi a szemével őket (bár még bandzsít. Ez normális még ilyenkor?). Nevet, beszélget: ööeee eeeöööö, de van ou is, és már néha hallani, hogy próbál hangosan kacagni, de ez még nem igazán megy. Hason nem nagyon szeret lenni, ugyan megfordítja a fejét, de nem nagyon emeli. Inkább a fenekét, illetve már mászna. De ahhoz a fejemelést is tökéletesíteni kellene… Szerencsére nagyon jól le tudja foglalni magát, nyugodtan berakhatom a kiságyba, nem zavarja, hogy mellette dolgozom, és nem vele foglalkozom. Tárgyak után még nem nyúl, bár egyszer észrevettem, hogy az új játékát, melyet a kocsira, ágyra lehet függeszteni, megpróbálta félreütni. Remélem nem azért, mert nem tetszik neki… Jó lett az otoakusztikus emisszió eredménye, de még nem fordítja a fejét a hang irányába. Azt mondták, hogy ez általában 5-6 hónapos korban kezdik.


A lányok: még mindig semmi, bár néha azért meg-megmutatjuk őket egymásnak. Időm sincs még rájuk, amitől a bűntudatom nem múlik. A kutyákat (mind szuka) viszont már annyira nem tartjuk távol tőle, ha kint vagyunk a teraszon, többször felszökhetnek. Nem sokat foglalkoznak vele, még a sírás sem idegesíti őket. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...