f

2013. július 24., szerda

3 hónapos

Igen, már megint itt tartunk:

Testhossz: 63 cm (4 centi egy hónap alatt)
Súly: 6260 gramm (3 hónap alatt megduplázta a születési súlyát. Előre félek, mekkora lesz a későbbiekben)
Pelenka: 3, úszópelenkánk is van – egyszeri és mosható is

Evés: kizárólag anyatej. Általában 2 óránként, de nem tartanak sokáig a szopizások. Éjszaka még eszik egyszer-kétszer

Alvás: még mindig rendszertelenül, de a délutáni 2 óra kezd beállni. Jobban mondva, most már legtöbbször elmondhatjuk, hogy délután aludt 2 órát, de mindig változó időpontban. Egyszer 6-kor elaludt, utána felébredt szopizni, és visszaaludt, sírás nélkül. Ez volt az egyetlen este, amikor nem sírt. Az esti sírás most csak fokozódott, egyre nehezebb megnyugtatni. Éjjel egyszer-kétszer eszik, félálomban, és alszik is vissza. Álmában sokat kacag. Olyankor olyan édes! Nem mintha máskor nem az lenne…

Ruha: végre „kidobtam” az 56-osokat, de a méretei szerint már a 62-eseket is kinőtte… A hétvégén elővettem a 68-asokat, de azért azok még nagyok rá.

Hordozó: a kendő és a babakocsi. A kendőnél ma kiderült, hogy hosszú távon nem tudom cipelni benne a gyereket. Jobban mondva a járdaszegélyekkel gyűlt meg a bajom, mert a rám kötött gyermekkel elvesztem az egyensúlyérzékem, ezért nem tudok fel-le lépni még egy fokot se…

Becenevek: Kisember, Baba, Manó, a Frodó már csak nagyon elvétve

Egészség: ma meg kapta a 3 hós oltást. A fájdalomtól felsírt, de azonnal meg is nyugodott. Sokáig gondolkodtunk a Rotarixen, de a pesti védőnő lebeszélt róla. Őszintén azt a pénzt inkább egy légzésfigyelőre költöm. Kinéztem egy pelenkára rögzíthetőt, amit kölcsönözni lehet, de még nem jártam utána teljesen. A feje koszmós lett, most olíva olajjal kenem, de a dokinő a babaolajat ajánlotta.

Képesség: átlag 3 hónapos. A fejét még nem tartja, de már majdnem. Ha hason van, és van valami ösztönző, akkor nagyon szépen emeli. Az ágyon körbefordul. Kedvenc szórakozása, ha megfogják a kezét, „felhúzza” magát ülő helyzetbe. Mostanság azon van, hogy az egész öklét bevegye a szájába. Elkezdett nyáladzani, rágni. A vállam mostanság nyálfürdőben úszkál. Még egy-két hónap az igazi fogzás, de már annak az előjele. Fáj is neki, ezért most kenegetjük neki valami krémmel.


Lányok: néha összefutnak, de még semmi. Már a fekete macskánk (ő az egyetlen hím) megcirógatta a farkával a talpát. Nem tetszett neki, csikisnek vélte. Időm még mindig nincs a kedvenceimre.

5 megjegyzés :

  1. Bevált koszmótlanító módszeremet itt megénekeltem a 3. pontban:)
    http://zebranyul.blogspot.hu/2013/04/celszerszamok.html

    VálaszTörlés
  2. édibédi:) Na, de még csak most nőtte ki az 52-es ruhákat, de már 3-as pelust használ? Az 1-est meddig nyomta? Vettem 2 csomagot, iszonyat jó áron, de már kezdek "aggódni", hogy lehet, hogy Zozi rögtön 2-essel indít...

    VálaszTörlés
  3. 52-es ruhája nem volt, mert 54 centivel született :) Az 56-os bodykat tudta tovább hordani úgy, hogy alul nem kapcsoltam be neki. Szerintem az a két csomag bőven elfogy, emiatt ne aggódj :) De igen, számolj azzal, hogy gyorsan át fogtok térni a 2-esre :)

    VálaszTörlés
  4. ja, 56-osra gondoltam, csak 52 írtam:)

    VálaszTörlés
  5. Gondoltam :) Csak nem hagyhattam ki ;) Bocsi :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...