f

2013. július 21., vasárnap

Kéretlen tanácsokkal menjenek a fenébe!

Tegnap betöltöttük a harmadik hónapot. Ettől fogva szabályszerűen vihetjük babaúszásra. Viszont hozzá kell még szereznünk egy orvosi igazolást, így úgy döntöttünk az apjával, hogy a mai babaúszást kihagyjuk, inkább elvisszük itthon a strandra. Apum utána járt, milyen az itteni víz, és bár nem a legszuperebb, de azért nem is a legrosszabb. Ha már tanuszodákban, az Aquawordben tartják, akkor ez sem lehet rosszabb.

Reggel 10 felé akartunk menni, erre fél 12-re jutottunk ki. Tudom, a legrosszabb időpontok egyike! Közben Zsebire akkor jött rá az is, hogy cicit kér. Bár gondolhattam volna, mert a múltkori strandolásainkat is úgy kezdtük, hogy először megetettem.

Félárnyékos helyet kerestünk. A cuccainkat le is pakoltuk egy nagy tölgy árnyékába, közel egy napon álló padhoz, asztalhoz. Én a Zsebit rejtő babakocsival leültem a padra, Mr. Férfi gyorsan elment még egyet úszni, mert utána úgyis csak a kisfickóval fog foglalkozni. Mellettünk épp ismerősök, akiknek megörültem, én is tudok addig beszélgetni, míg a babó ismerkedik a vízzel.

A babakocsi rejtekében levetkőztettem, és ráadtam a vadonatúj mosható fürdőpelusát. Olyan imádnivaló volt benne! Bekentem 50 faktoros gyerek naptejjel, de olyan vastagan, hogy még fehérlett is az egész teste. De ő csak sírt és sírt, cicit akart volna, de így azt is hiába adtam oda neki, nem fogadta el. Épp álltam fel vele, hogy járkáljunk egy kicsit, míg megnyugszik, amikor odajött hozzám egy nő és a baba koráról érdeklődött. Természetesen megmondtam neki, nem gondoltam még akkor semmi „rosszra”.
-         
- Védőnő vagyok, ilyenkor nem szabad ilyen kisgyereket a napra tenni. Ez a víz sem ilyen kisbabáknak való!

Igazság szerint fel sem fogtam, miket beszél, mert éppen jött Mr. Férfi, de ő csak nem hagyta abba:

-          Menjen már be vele az árnyékba!

Szerencséje volt, hogy ez után otthagyott, mert ekkora jutottam olyan szintre, hogy ha még egyet mond, neki esem. Ha nem vette volna észre, árnyékba tettük le a cuccainkat, de mivel a padon könnyebben ellátom a csemetém, így igen is kitettem néhány pillanatig a nap erős sugarainak. Sapka volt rajta, vastagon bekenve védővel a bőre.

A fürdést viszont tényleg kihagytuk miatta, mert én nem láttam az idegtől – igen, ilyen apróságokkal ki lehet készíteni –, Mr. Férfi meg habozott, hogy „de akkor most bevigyük, vagy ne?”, végül fogtuk magunkat és hazajöttünk.

Pedig az ismerősünk is elárulta, hogy ő is bevitte a fiúkat anno egy láblógatásra, és nem lett semmi bajuk tőle.

A semmiért kifizettünk 1600 forintot…

Tudom, hogy igaza volt a nőnek, de könyörgöm! Attól a maximum 10 perctől, amit mondjuk, a vízben tölt, mert többet úgysem, mert megunja, bekrémezve, sapkában, igazán nem lett volna semmi baja…


Egy jó cikk a babaúszásról.

12 megjegyzés :

  1. Érdekesek tudnak lenni a védőnők... o.O
    Azért nem tudom, hogy sokan mit képzelnek közülük magukról. Milyen jogon szól bele, hogy mit csinálsz a gyerekeddel úgy, hogy nem is tud a terveitekről semmit. Agyam eldobom! A miénktől a kedvencem az volt, hogy mivel nem tudtam szoptatni a leányzómat, olyanokkal jött, hogy szegény ezáltal hátrányos helyzetű, állandóan be fog gyulladni a füle, nehezebben fog megtanulni beszélni, állandóan beteg lesz. És közben tudta, hogy nem úri huncutságból tápszerezem, hanem mert olyan gyógyszert kellett szednem (vérnyom.csökk.), ami mellet nem lehetett... Amúgy is a padlón voltam emiatt, ő meg még jól belém is törölte a lábát, még arról is beszélt, hogy ő mekkora élvezettel szoptatta a koraszülött ikreit. "Jó" volt hallgatni.
    Sajnálom, hogy meghiúsította a pancsolásotokat ez a nőszemély! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szerencsére aranyos védőnőket fogtam ki, akik elfogadják az "új" szemléleteket. De ezt a nőt még nem is ismertem...

      Törlés
  2. Sajnálom nagyon, és tudom nem vigasztal nagyon, de el kellett volna küldened a búsba, mondjuk azzal, hogyha tanácsra vagy segítségre van szükséged, akkor majd szólsz neki, és most menjen, törődjön a saját dolgával. Mi vittük Zazit babaúszásra, és valóban ezekben az uszodákban elvileg vegyszermentes medencékben lehetnek a babák DE: ettől függetlenül megmerítettem 4 hónaposan a leányfalusi strandon is, semmi baja nem volt tőle...És annak idején mi is strandon fürödtünk először, amikor anyáink azt sem tudták, mi az a babaúszás. Egyébként én is lefagyok az ilyen szitukban, és csak utólag tudom mit kellett volna mondanom, kivéve, ha már volt hasonló, mert addigra már megvan a hatékony leszerelő ellenszer...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig totál lefagyok. S ilyenkor várnám MR. Férfitól a kiállást, de ő is olyan, mint én :D Szóval jó páros vagyunk. Milyen a babaúszás? Én már nagyon várom, bár most olvastam, hogy a merülés "elősegítheti" a bölcsőhalált. Most ettől rettegek, mert a múltkor mintha nem lélegzett volna Zseb. :(

      Törlés
    2. Na, ezt még nem olvastam a babaúszással kapcsolatban. Zazi az első perctől kezdve szerette a vizet, ezért vittük. Szerintem egyébként azon kívül, hogy vízhez szokik a gyerek semmire nem jó, nagyrészt parasztvakítás...de az, hogy most is úgy megy bele a Balatonba, hogy az számára tök természetes, és nem csimpaszkodva, sipákolva és hisztizve, az azért elég jó dolog. Ha másért nem, ezért biztosan megérte. Bercusnak nem fog kijutni belőle, mert két gyerekkel babaúszásra járni kivitelezhetetlen. (Persze nem tudom, hogyha nem hagyjuk abba és a mai napig járnánk, hol tartanánk, de sajnos nemf ért bele a büdzsébe.)

      http://zebranyul.blogspot.hu/2011/12/babauszas-superior-five-star.html

      Törlés
    3. Ja, és van légzésfigyelőtők? Hason alszik?

      Törlés
    4. Meggyőztél :) Elolvastam (és írtam is :D ).

      Törlés
    5. Nincs. Gondolkodtam, hogy vegyünk, de mivel velem alszik, így feleslegesnek éreztem. Általában háton. Érdemes? Mégis vegyek?

      Törlés
    6. Ha veled alszik valóban nem feltétlenül kell, - bár létezik asszem pelenkára csiptethető verzió is -, mert állítólag ilyenkor az anya légzése "emlékezteti" a levegővételre. Zazi csak pár hétig aludt velünk, utána külön ágy, külön szoba, és 3 hónaposan fektettem először hasra éjszakára, mert akkor jobban aludt. A 2. éjszaka bejelzett a készülék, és amikor kivettem az ágyból sem vett levegőt, az égtelen sípolásra sem ébredt fel, csak amikor belefújtunk az arcába. Nem szívesen gondolok vissza erre az éjszakára, utána nem mertem elaludni...Berci tovább aludt velem, viszont ő most 6 hónapos korára már akkor sajtkukac, hogy néha azért jelez a készülék, mert legurul az érzékelőkről...
      Zazinál kölcsönbe kaptuk a készüléket, és 6 hónapos volt, amikor vissza kellett adni. Bercinél senkinek nem volt elfekvőben, így vettem egy működő használtat. Igazából én nem szoktam senkinek sem tanácsolani, hogy vegyen vagy ne. Én nyugodtabb vagyok, ha látom ahogy villog az a kis lámpa, mikor az ágyában van.

      Törlés
    7. A pelenkára csíptethető verzió után nézek, mert ilyenről még nem hallottam. A lapok nem lennének jók a franciaágyban, de egy ilyennek örülnék. Néhány hete megijedtem, mert mintha nem vett volna levegőt. Fogalmam sincs, hogy valóban így volt-e, vagy csak félálomban voltam, s nem érzékeltem, de azóta nagyon parázok.

      Törlés
  3. Ez durva...azt gondolom, lehet velemenyt formalni, de nem igy paraszt modon. Tonkrevagni egy csaladi delutant...
    En Dorkat csak fel 5 utan viszem ki - igy jon ki az alvasa okan -, de ha strandolos program lenne, nyilvan nem futnek haza a partrol. 50 faktor, sapka, arnyek...nem naponta csinalod ezt.
    Milyen a moshato strandpelus? En meg nem hallottam rola.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is inkább szombat délután akartunk menni, de közbejött valami. Vasárnap délután pedig Mr. Férfi már ment haza Budapestre, ezért lett ez a furi-muri időpont...
      A mosható strandpelus, mint egy bugyi, csak vízhatlan anyaga van, meg valami speckó bélése. Ehhez hasonlót vettem: http://www.zoldwebshop.hu/bambinex-uszopelenka-t108770 Csak a miénk majd' 5000-be került...

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...