f

2013. október 19., szombat

Beletrafáltam: a körömlakkba!


A mai téma sem biztos, hogy érdekel titeket, viszont az én napomat nagyon feldobta! Persze, most is shoppingolásról és az állatkísérletekről lesz szó...
Az alvó majdnem fél éves* gyerkőcöt anyumra bízhattam, így elmehettünk Mr. Férfivel  "shoppingolni" a közeli Rossmannba. Tegnap ajánlották az Isana márkát, így be is vásároltam belőle: ajakbalzsamot (nem az igazi, de szerintem hozzá fogok szokni), folyékony szappant és körömlakk lemosót (eddig is ezt használtam). Illetve vettem (vegan emblémával ellátott) Alterra arckrémet, deót és testápolót . Körömlakk kellett volna még, de azt indulás előtt elfelejtettem megnézni, ebből milyen márkákat lehet. A Maybelline-re valahonnan emlékeztem, de megnézve rájöttem, hogy L'Oréal... Ugye azt nem, mert állatkísérleteket folytat. Viszont úgy voltam vele, hogy mindenképp kell egy fekete körömlakk! A többi, ilyen téren "ismeretlen" márkáknál inkább az árat néztem, mert egy pár száz forintosat kevésbé fájó szívvel dobok ki, mint egy ezer forint felettit, ha kiderül róla, hogy fekete listás. Így az Essence mellett döntöttem, és kiderült, hogy jól is tettem! Igaz, az üzlet fénye miatt nem sikerült feketét vennem, helyette a képen látható red ahead lett, de "mentes" termék!(http://www.essence.eu/hu/fm0/gyik.html#c9932
Már csak ki kell próbálnom, hogy minőségileg is jó-e!
*holnap ünnepeljük a féléves szülinapját

(Van egy olyan sejtésem, hogy többet fogok írni az állatkísérlet mentes termékekről. Szeretném külön címkézni ezeket az írásokat, de semmi ötletem, hogy milyen frappáns, rövid "nevük" legyen. Segítetek benne? Kommentben (itt, Facebookon, twitteren, e-mailben) várom a tippjeiteket!)

2 megjegyzés :

  1. Engem érdekel! :)
    Úgy nem szeretem a bolti fényeket, olyan csalóka, nem is csodálom, hogy mégsem fekete lakkot vettél. Mondjuk szerintem ez a szín is szép. És én szeretem az Essence lakkokat, szépen felvihető és tartós is, meg nem olyan veszettül drága.
    Régebben én is nagyon odafigyeltem, hogy ne állatkísérletes termékeket vegyek, de egy idő után valahogy megfeledkeztem róla, pedig fontos dolognak tartom, köszi, hogy eszembe juttattad. Én régebben a Dove-ot cseréltem le Nivea-ra, mert ők tesztelnek, és valahogy fürdés közben mindig eszembe jutottak azok a borzasztó tesztelős képek. :( Amióta nagyon drágák lettek ezek, azóta áttértem Balea-ra, úgy tudom, ők sem tesztelnek.
    Örülnék, ha ezentúl is írnál az állatkísérletes témáról is, de sajnos semmi ötletem, hogy mivel lehetne címkézni. :/ Ha eszembe jut valami szólok. :)

    VálaszTörlés
  2. (Valami miatt nem jó a válasz gombom).
    Amikor a körömlakkokat nézegettem, eszembe jutottál, hogy jó lett volna előbb megkérdezni téged, milyeneket szoktál venni. A pöttyös az annyira tetszett!
    Igen,a Balea mentes :) Ha otthon vagyok, én is azt veszem. Az ára is elfogadható, illetve szerintem a minőségük sem rossz.
    Ez a fürdéses "rémképes" illúziók ismerősek... Eddig is tudtam róluk, de olyan "távolinak" tűntek, de amióta egy-két képet láttam... Brrrr... (lehet, hogy ez lesz a címke is... De azért várom a javaslatot!)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...