f

2013. november 29., péntek

A dokinőről pár sor...

Kiakasztott a gyerekorvos....

Utoljára 5 hónaposan voltunk. Mikor betöltötte a félévet, telefonáltam a védőnőnek, hogy most vagyunk 6 hónaposak, de nem vagyunk otthon két hétig. Semmi gond, menjünk a legközelebbi keddi nap, amikor már tudunk.*

Két hét múlva (november 5-én, mert még akkor anyum is itthon volt) mentünk. A védőnő nem is emlékezett rá, hogy megbeszéltük*, sőt kiderült, hogy másik védőnőnk lesz, mert az eddigi csak helyettesített.  A gyerekorvos pedig szerdán rendel...

Rákérdeztem a gyerekorvosra, mert meg akarom mutatni Zseb szemét - tudni véljük, hogy néha bebandzsít. Ráadásul a kórházban a gyerekorvos még rám is hozta a frászt: genetikailag örökölhette tőlem a szembetegséget. Oké, nagy valószínűséggel én az oxigénhiány miatt vagyok a jobb szememre kancsi, plusz vakocska, na meg azért nem húzódik fényre a pupillám, de ezt sosem vizsgálták. Mi van, ha mégsem? Zseb is örökölhetett valamit? Bár elég felületesen kezelem a gyereknevelést, ilyenkor előjön belőlem a paramami.

Megbeszéltem az új védőnővel, hogy akkor legközelebb 7 hónaposan megmutatom a dokinőnek is. Hozzátette, hogy most már elég 2 havonta bemutatnom a "kölköt", nem kell havonta. Tőlem...

Másnap azért be kellett volna mennem a receptekért, de mivel Mr. Férfival éppen összevesztem (ebből ő nem sokat érzékelt), anyum meg repült el, így elfelejtődött, utána meg megint csak nem voltam itthon. Hétfőn mentem be értük, mert Juli18-nak úgyis mennie kellett. A recepteket nem találta meg a védőnőm, viszont szerdán a 7 hónapos státuszunk miatt úgyis jövünk a dokinőhöz.

Jöttünk is... És kaptunk a fejünkre... Hová tűntünk? Miért nem vittem szeptemberben/októberben? Mert fél éves koráig minden hónapban meg kellett volna mutatnom! Sőt mutassam a leleteket is! Na itt már köpni-nyelni nem tudtam, mert semmilyen beutalót sem kaptunk... SIDS-kivizsgálásra el akartam vinni, de végül nem mentünk... A bordájára nem adott papírt, bár azzal elmentünk a Heim Pálba sebészetre. Csípő ultrahangra akartam vinni, de arra sem adott papírt, mert feleslegesnek érzi... Arra emlékezett, hogy anno elküldött audiológiára... Igen, de az 5 hónappal ezelőtt volt, és már akkor megmutattuk az eredményt... Nem baj, előkerestem mind a fülvizsgálat eredményét, mind a sebészi ambuláns lapot... Hadd örüljön!

Persze, mindent rendben talált a Mamónál! A szemére azt mondta, hogy 1 éves kora előtt felesleges elvinni szakrendelésre, de ha gyakori a bandzsítás, akkor beutaló nélkül, időpont kérés után elvihetem egy szemészhez. Viszont amiatt ne aggódjak, hogy tőlem örökölt volna bármit is ilyen téren, sőt ő nem lát rajta semmi elváltozást. Értelmesen figyelt a manó, követte mindkét szemével a dokinőt, szóval így első látásra egészségesnek tűnik!

Megmérték Zsebet 73 centi :)

*mondtam, hogy 2 hét múlva...


Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren!

2 megjegyzés :

  1. Paraszt...marmint a doki. En Dorkat csak akkor vittem, ha beteg volt. Miert kellene menni egyebkent? A kancsalsaggal kapcsolatban: en ugy tudom, hogy csak a genetikailag oroklott kancsalsag ad okot vizsgalatra. En nagyon kancsal voltam. A szembogaram nem latszott. Meg is mutottek vele. Dorkanal is javasoltak 1 evesen, de nem vittem el. 1 eves korig normalis, ha neha banzsit. Nalad a szuletesi korulmeny miatt van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kop-kop, minket eddig elkerültek a betegségek, ezért sem gondoltam, hogy most vinnem kellett volna... Az apja azt mondta, hogy biztos most megijedtek valamitől, ezért bekeményítettek...
      Igen, szüléskor lettem oxigénhiányos, szóval valószínűleg semmi genetika... De azért szeretnék biztos lenni benne. De majd egy éves kora körül foglalkozom vele, most megnyugodtam :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...