f

2014. május 22., csütörtök

1 éves státusz 13 hónaposan :)

KicsiB és Zseb

Hiába vagyunk itthon többet, a vidéki gyerekorvoshoz ragaszkodom (amíg csak lehet, mert most hallottam nagy bánatomra, hogy el fog menni). Egy hónappal korábban kellett volna megmutatnom neki Zsebet, amikor egy éves volt, de nem jutottam el hozzá - csak most. Végre, mert most így hivatalos és pontos adatokkal szolgálhatok :)

Testtömeg: 10210 gramm (percentilis: 50-75%)
Testhossz: 80 centiméter (percentilis: 90-97%)
Testhosszúságra vonatkoztatott testtömeg percentilis: 10-25% (szóval nem kövér és nem vékony)
Fejkörfogat: 46,5  centiméter
Kutacs: van még, de nem mérték
Mellkaskörfogat: 47 centiméter
Ennél tökéletesebb adatokkal nem is szolgálhatott volna a kismanóm! 

Fogak: 6. Most is hasmenéssel járt a kibújása, viszont fogalmam sincs, melyik napra esett.

Pelus: 10 kg-os gyerekre való bugyipelenka. Ha minden igaz 4-es vagy 5-ös. 

Ruha: a 80-asokat már neki adtam KicsB-nek. Van 86-osa is (méretéből kiindulva elég lenne), mégis inkább 92-eseket húzok rá.

Hordozó: kendő, mei tai, babakocsi. (Drága, rendszeresen olvasó Lányok! Elkezdtem egy cikk-sorozatot a hordozás témában. Ha érdekel, írjatok privit (email, vagy e-mail címmel komment - ezt nem hozom nyílvánosságra), és küldöm a linket.)

Alvás: reggel 8-ig, utána 11-12 felé 2 órát, délután néha, de nem mindig, majd este kb. 10-től. Volt tegnapelőttig a napirendünk. Most az elmúlt 2 éjszaka nem akart elaludni. Délután 5-6 felé elaludt, így éjjel 11-kor is kukorékolt. Mi meg reggel 4-kor keltünk. A nagyiját nagyon zavarhatta a tegnapelőtti ajtócsapkodása (megtalálta az ágyunk melletti szekrény tolóajtaját), mert másnap tette a megjegyzést, hogy igazán kialakíthatnánk valami alvási rutint...

Egészség: ekcémára hajlamos bőr. Kipirosodott bőrfelület, ahová gyakrabban nyúl. Ezt leszámítva egészséges, mint a makk.

Képesség: jár, pakol, magyaráz. Takarít, van külön lapátja, seprűje. A porszívót bevonszolja a szobába, ha csak kivisszük, és nem rakjuk be a szekrénybe. A tévét bekapcsolja, telefont a füléhez tartja. Tudja, mi a bünti. A múltkor maga ment be a ketrecbe járókába. Szinte mindent megért, már mutogatva kommunikál. A Duplót próbálja összerakni, a lyukas tornyot felépíteni (még túlmegy rajta), brummogva tologatja az autókat. Egyszer érthetően megmtatta, hogy nem cicire vágyik, hanem főtt ételre. Hozza és odaadja a dolgokat. 

Beszéd: még inkább csak halandzsázik. A bebe, baba megy állandóan, de már a hintát is mondta egyszer érthetően. A nem, jeje vagy gyegye, pápá, aja kotextusba helyezve is megy neki.

Evés: minden (tényleg minden, a kagylótól kezdve a kardhalon át a csicseriborsóig, eperig minden), de még mindig 90%-ban anyatej. Egy-két falatot eszik, utána megy játszani. Azért néha sikerül "rendesen" megetetni. Kedvence: spenót.

Lányok: mosolyog, ha látja őket, de igazság szerint nem érdekli. A cica sokkal érdekesebb. Bár nálunk ő is veszélyes... :) 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...