f

2014. október 1., szerda

Ciki, nem ciki, megtörtént...

Avagy egy balul sikerült online vásárlás próbálkozása.



Nekem tényleg nem szabad online vásárolnom semmit se. Legutóbb meg is hiúsult az egész terv - az utolsó lépésnél! Most kivételesen az én hibámból.

A múltkor már rendeltem online a Tescóból. Elégedett voltam.

Most vasárnap megint összeállítottam a listát, de nem küldtem még el a vásárlást, mert nem tudtam, hogy bemegyünk-e érte személyesen, vagy fizessek rá, és kérjem házhoz. Végül az utóbbi lett, hétfőn feladtam a rendelést kedd délre.

Nem néztem én, hogy a vasárnapi UPC-s számla befizetésénél a kártyámat nem raktam vissza a helyére, így vidéken maradt. Mivel nem volt rá szükségem, nem is kerestem, automatikusan küldtem a rendelést.

Kedd reggel - véletlenül - belenéztem a pénztárcámba, és megláttam, hogy a kártyatartó rekesz üres. What a fuck? -Nincs itt a kártyám. A Tescónál pedig nem lehet készpénzzel fizetni... Mit csináljak? Véletlenül pont aznapra "rendeltem" fel a nagyszüleimet gyerekre vigyázni, hogy egy kicsit kitakaríthassak a lakásban.
- Papa van bankkártyád?
- Van.
- Van rajta 10.000 forint?
- Nincs...
Na most mit csináljak? Semmi gond, 9 óra, gyorsan átutalok neten keresztül pénzt, még beférek a 4 órás (számolni sosem tudtam, meg 13 óráig volt lefoglalva az időm. A múltkor utolsó percben hozták.) átfutási időbe. 

Megnyugodva vártam a futárt. Jött is, már 11:30-kor... Szépen kipakolta a rendelt élelmiszereket, majd elvéve a kártyát húzta is le. Imádkoztam, hogy a PIN-kódra jól emlékezzem. PIN elfogadva. Megkönnyebbülve sóhajtottam fel. Nem kellett volna. Elutasítva. Nincs fedezet. 

Ó bazkikám!!!! Nem érkezett még meg a pénz... Most mit csináljak? Vegyünk le belőle valamit, mondjuk a két legnagyobb értéket. Továbbra sem volt fedezet... Fogalmam sem volt, hogy eredetileg mennyi pénz lehetett rajta (papa sem tudta megmondani).
Felhívtam a szomszédot, hátha lenne bankkártyáján annyi összeg, amennyi kellene, én meg odaadnám készpénzben. Nem volt. A futárnak sem lehetett zsebből kifizetni. Sőt online sem utalhattam át a számlaszámra (az is ment volna a kártyám nélkül).

Nem volt mit tenni, a futár mindent visszapakolt, és elvitte a kiszállított cuccot, én meg égtem, mint a Reichstag... 

1 megjegyzés :

  1. Óbasszus... :D
    Na jó, nem röhögök, ez állati kellemetlen lehetett.
    Mi is gyakran rendelünk online a tescotól, ne kelljen már a több karton ásványvizet cipelni... ;) de ilyen még szerencsére nem történt.
    Remélem nem fog Veled sem többet ilyen megesni...!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...