f

2013. március 23., szombat

300. bejegyzés a 34. hétről és a császármetszésről

Szerdán voltam 34. heti ultrahangon a nődokinál. Mivel ma beléptem az utolsó hónapba (31 nap múlva szülök), így a dokival megbeszéltük, hogy most már gyakrabban fogunk találkozni. Legközelebb 2 hét múlva, amikor már CTG-t fogunk vizsgálni, azaz a magzat pulzusszámát, szívhangját és a méhösszehúzódásokat figyelik. Ezek után pedig már hetente fogunk találkozni.

Jelenleg Zsebi Baba tökéletes eredményeket produkált. Jól érzi magát a hasamban, ficánka, a szívverése is erőteljes. Felvettük videóra az UH-t, de feleslegesnek érzem felrakni, mert a gyermek már akkora, hogy semmi sem látszódik a képen. Oké, a doki látja, hogy hol a feje (a medencémnél), a feneke, a lába (én csak érzem a gyomorszájamnál, illetve a jobb oldali harántizmomnál).  Kb. úgy fekszik, mint a képen, csak éppen a másik oldalra fordul.

Aznap 2150 gramm volt a pici, a következő hónapban még 1 kiló körül fog hízni, szóval nem is lesz olyan nagyocska. De ezt majd a következő randin fogjuk letisztázni a dokival. Vagyis akkor már jobban lehet majd sejteni, hogyan is növöget a gyerkőc. Egyébként ha bárkit is érdekel, 61 kg vagyok. A méhszájam zárt, Zsebi Baba hasfala is zárt, gerince ép. Feje 89 mm, mellkasa 86 mm, combcsontja 61 mm. Ebből biztosan ki lehetne számolni a hosszát, nekem nem sikerült. A babaszoba.hu szerint olyan 34-35 cm lehet a feje búbjától a popsijáig. Nem tudom, hogy ez mennyire pontos adat...

Megbeszéltem a nődokival, hogy akkor ha Zsebi baba is úgy akarja, április 23-án lesz a császármetszés. Reggel 9 körül kell bemenni a kórházba, rátesznek a gépekre megfigyelésre, majd az általános műtétek után, úgy délután 1-2 óra táján kerül sor a baba megszületésére. Majd jön a 4 napos gyermekágyas bent tartózkodás.

Ezzel kapcsolatban azért kaptam rossz híreket is. Azaz, másnak nem is biztos, hogy annak számítanak, de az én magasröptű igényeimnek nem megfelelőek. Szerettem volna baba-barát császárt, amilyet Németországban csinálnak. Erre kiderül, hogy semmi sem úgy fog zajlani, ahogy szeretném. Epidurális érzéstelenítés (regionális fájdalomcsillapító) helyett spinális érzéstelenítés (gerincbe adott) lesz, és már akkor sem lehetnek ott velem, amikor belém vezetik a tűt. A műtét alatt az ajtón kívül várakozhatnak csak a hozzátartozók  és a babát rögvest ellátják, utána kiviszik és csak a végén kapom mellhez.

Ahhoz, hogy minden úgy történjen, ahogy én szeretném, magánkórházba kellene szülnöm. A nődokim a Telki Kórházban dolgozik még, ahol a császármetszés 480.000 forint (csomagár, amiben igen jó dolgok is benne vannak - szóval ha lenne pénzem, egy percig sem gondolkoznék rajta... De hát csóró kismamaként nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust). Itt bármilyen igényt kérhetnék, megkapnám. (Az ár tartalmazza a stáb / ügyeletes orvos által elvégzett császármetszést, az érzéstelenítést, az újszülött első ellátását, a kötelező szűrővizsgálatok elvégzését, az emeltszintű hotelszolgáltatást, az anya és az újszülött ápolását maximum 6 napig (5 éjszaka), valamint a kizárólagos szobahasználatot, ami lehetővé teszi egy hozzátartozó állandó jelenlétét.)

4 megjegyzés :

  1. Viv,

    Sziasztok! :) Én a Péterfyben szültem császármetszéssel, ugyanilyen programozott volt, mint a tiéd lesz a Levivel, mert én ugye mindenáron augusztus 20-án akartam szülni, hát legyen. :)
    Nomármost, nem kell Telkibe menni (én 600.000-ről tudtam, mint császármetszéses "csomagár" de ezek szerint a magánklinikákat is sújtja a gazdasági világválság és gondolom lejjebb mentek az árak... :) :P ) hogy bababarát ellátást kapjál. A Péterfyben szülésem idején pont tatarozták a szülészeti műtőt így a nőgyógyászatiba kerültünk, ide tényleg nem jöhetett be senki. Reggel nyolcra mentünk, fél 9-re már infúzió bennem, vártuk az aneszteziológust. Majdnem nekem is spinális lett - az azért rosszabb, mert nem lehet 24 órán keresztül felkelni - de szerencsére csak :) elaludt a doktornő, így EDA lett. Hatalmas élmény volt a részletek helyett egyben az egész koktélt megkapni (a szúrásnál valóban nem lehetett senki sem velem, de utána visszajöhetett Apuka) aztán még egy adag infúzió, majd katéter, műtő.
    Én nem kaptam semmilyen méh-összehúzó szereket, Levente egyszerre csak hipp és hopp került ki a méhemből a Nagybetűs Életbe, de nem tűnt nagyon megviseltnek. Az egész műtét - nekem ugye a petevezetőmet is elvágták - 15 perc volt az első vágástól az utolsó öltésig. A kedves aneszteziológus tudósított az eseményekről, s mikor Kia doktor kivette a babát, utána gyakorlatilag azonnal odatette a szülésznőm kicsit, mielőtt ellátták volna. Az aneszteziológus doktornő erre a pár percre még az egyébként infúziókkal és egyebekkel teli kezemet is kiszabadította, hogy én ölelhessem meg először a legújabb kisfiamat. :)
    Aztán inkubátorban átvitték a szülészetre - felújítás, ugye - majd Apuka láthatta testközelből, ahogy "mázsálják" meg mérik, meg öltöztetik, meg minden a kis jövevényt.
    Szerintem érdeklődd meg, hogy az adott kórház szabályain belül mennyire lehetne "bababarát" a császárod, mert ez életre szóló élmény lesz: a babának nem is, de nektek tuti! :)
    Ha szépen mosolyogsz, szerintem sokminden "kiskaput" lehet találni, csillivilli magánkórház nélkül is! :)
    Sok puszi,
    Nolita

    VálaszTörlés
  2. :))) Én már ott elveszítettem a fonalat, hogy miért nem lehet EDA, miért kell spinális... Mivel a szúrástól félek a legjobban, ahogy anno mesélted, nem lehet valami kellemes, és rettegek, hogy nem tudok mozdulatlan lenni (mindentől összerezzenek), így szeretném, ha valaki legalább elterelné a gondolataim olyankor. A többibe már bele sem gondoltam...

    VálaszTörlés
  3. Ugyan, ugyan... :)
    A programozott császárnál nem lesznek - elvileg - fájások, úgyhogy simán tudsz arra a pár pillanatra mozdulatlan maradni ameddig az aneszteziológus megszúr. :) Utána meg már minden megy a maga rendjén tovább és jön a Nagy Kaland! :)
    Hajrá, hajrá! :) Kezdd el vágni a centit! :)

    VálaszTörlés
  4. Azért figyelmeztetem az aneszteziológust, hogy én még egy szúnyogcsípésre is összerezzenek :))
    Már vágom :) 28 nap... :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...