f

2013. augusztus 28., szerda

4 hónapos

Igaz, már 8 napja betöltötte a negyedik hónapot, de ma voltunk oltáson. Két szurit kapott, az apja simogatta, fogta le, míg én utána nyugtatgattam.

Jöjjenek az adatok:

fejkörfogat: n.a. most sem mérték meg neki

súly: 7260 gramm, de mivel nyughatatlan volt, így nem lehetett megmérni normálisan. Volt az 300 feletti is… És igen, most is megvolt az egy kiló!

hossz: 66 cm (3 centi… Mennyinek kellene lennie?)

fog: még nincs, de már mindent a szájába vesz, nyáladzik, és az ínyét kenegethetjük Dentonixszal. A lidokainhoz hozzá lehet szokni?

pelenka: 3-as és csak a mosható fürdőpelust használtuk. (Valaki kér egyszer használatosat?)

ruha: 68-tól 80-ig van mindene. Igaz, egy 62-es pulcsit még ma ráhúztam… Most már kevés „baba” ruhája van, próbálok igazi fiús stílust kialakítani nála. Famergatyó, divatos hosszú ujjúak, zoknik. Tipegők kihúzva, mert a lábfejük kicsi.

Hordozó: semmi változás. A kendőt nem tudom normálisan magamra kötni, bár a Szigeten elég sokáig abban vittem, a többiek pedig nem szeretik abban cipelni. Marad a babakocsi, illetve majd venni kellene a fiúknak egy kengurut.

Alvás: napközben 4 óra a legtöbb, de inkább csak 2. Éjjel viszont az elmúlt napokban 5-6-szor felébredt szopizni. Eddig előfordult olyan is, hogy végigaludta az éjszakát, de most mintha visszatértünk volna az éjjeli 2 órás szopizásokra.

Egészség: oltások kipipálva a következő, ha minden igaz 15 hósan lesz. A koszmó nagy része eltűnt, de még mindig van, de betudható az én léhaságomnak. Volt a hátán két szemölcs, de amilyen hirtelen tűntek fel, olyan hirtelen múltak is el. Vasárnap a babaúszáson még ott voltak, de hétfőn már nem tudtuk megmutatni a védőnőnek. Tegnap vettünk tengervizes orrspray-t, mert hörög, illetve horkol. Ahogy a Facebookon olvashattátok, kétszer – ténylegesen – beriasztott a légzésfigyelő. Judit megnyugtatott, hogy ha nem lesz több, akkor nem kell vele foglalkozni, ha mégis kérdezzük meg a dokinőnket, vigyük el a Heim Pálba (ezt tanácsolta a védőnőnk is).

Képesség: mint egy négy hónapos J gagyog, kapálózik, izgő-mozgó. Szépen tartja a fejét, imádna ülni, de még ugye nem lehet. Hasról nagyon szépen hátra fordul, de már megcsinálta fordítva is, bár olyankor általában nem tudja hová rakni a kezecskéjét, és ettől bemérgesedik. Imádja a tévét, főleg a Gagnam style-t. Nyúlkál a dolgok után, már meg is fogja őket, és a szájába teszi, harapja azokat.

Becenevek: Kisember, Manó, Baba és most jött a Gömböc


Lányok: a helyzet változatlan…

2 megjegyzés :

  1. édibogyó...rohan az idő! Fú, de az tökjó, ha éjszaka csak 1x kell hozzá felkelni már, remélem, Zozinál is így lesz, akkor többet alhatok egyhuzamban, mint most (=1 órát), alig várom:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...