f

2013. augusztus 17., szombat

Hülyének néznek!

Forrás
Múlt héten írtam, hogy a Kia nem jön össze. Pénteken megint megnéztük a Hyunday-t, aminek az állapota mégsem volt olyan, amire rá is bólintottunk volna. Bementünk Mr. Férfivel a Lehetőség Autó Kft-hez és beszéltünk a használt autós ügyintézővel, H. B.-vel.
Azt mondta, hogy ha magánszemélytől szeretnénk mégis venni, akkor +70.000 forintba fog kerülni, mert be kell vinni az ottani autókereskedésbe. Közben előtte beszéltünk a kollégájával, és mind én, mind apum úgy értelmezte, hogy az autót megnézi egy igazságszakértő, majd aláírjuk a szerződést, illetve az önerőt oda lehet adni a banknak, de van más út is: odaadjuk foglalóként az autókereskedőnek.
Megkértem a fiúkat (apumat és Mr. Férfit), hogy még utoljára nézzük meg a Kiát. Apum rákérdezett arra, hogy ha ő megveszi a saját nevére, akkor legalább az átírás összegével olcsóbban adják-e, mert akkor nekünk 2x kell átíratni + ott a 70.000 forint. A tulajdonos, aki maga is egy kereskedő végül belement abba, hogy vár másfél-két hónapot, és jövő héten beszélünk a Lehetőség Autóval, majd miután megnézi a szakértő, odaadjuk neki az önerőt.
Ez volt augusztus 9-én.
Hétfőn felhívtuk B-t, aki azt mondta, hogy ő nem hív senkit, hívja őt a kereskedő. Beszéltünk a kereskedővel, aki utána vissza is hívott, hogy elindították az ügyet, de (!) az önerőt nem kaphatja ő meg, azt is a bank fogja utalni. Felajánlotta, hogy ha pluszban ráfizetünk az autó árára, akkor kivárja a bankot. Persze, hogy belementünk.
Ez volt augusztus 12-én.
Csütörtökön hívott, hogy mikor megy ki az igazságügyi szakértő. Mondtuk, hogy nem tudjuk, de majd rákérdezünk. Telefonon keresztül megkértem B-t, hogy ha megadnék egy e-mail címet, küldje el a feltételeket, a részleteket, stb. Az nem úgy van: nekem kell e-mailt küldenem elsőként. Megadott egy központi e-mail címet (gmailes…), amire elküldtem a kérést. Természetesen az ő nevére szóló címet is becsatoltam, de így is több mint 24 órát kellett a válaszra várnom, ami ugyanabból állt, amit anno postai úton megkaptunk – kivéve a jövedelemigazolásos formanyomtatványt. Most apum hívta fel, hogy mi is a helyzet, mikor fog kimenni a szakértő. Először azt se tudta, milyen autóról van szó. Oké, elhiszem, hogy több ezer ügyfele van… Hívjuk vissza egy óra múlva. Többször próbálkoztunk, nem vette fel. Majd jó 2 óra múlva felvette, és közölte, hogy még semmi sincs elindítva az üggyel kapcsolatban.
Ez volt augusztus 16-án!

Augusztus 23-ára kaptunk időpontot, hogy bevigyem az irataimat, az összes jövedelemforrásomat, meg a kutyafüle mindenit…. Ahogy ismerem őket, utána eltelik majd két hét, mire kiküldik az igazságügyi szakértőt. S csak ez után köthetjük meg a szerződést. Nekünk pedig a kedvezmény szeptember 13-án lejár! Ha addig nincs meg a szerződés, akkor bukjuk a pénzt! Ki miatt? A hülye ügyintézők miatt, akik csak vakarják a seggüket. Bocs, azt otthon is meg lehet csinálni, fizetés nélkül…

Előzmények:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...