f

2013. december 13., péntek

Happy Skin natural handmade cosmetics

 Az állatkísérletek mentes kozmetikumokat egyre jobban szívügyemnek tekintem. Már írtam, hogy szeretném átalakítani az általam használt termékek listáját. Kata hívta fel a figyelmem a Happy Skinre, mely magyar termék, 90%-ban vegan és ÁLLATKÍSÉRLET MENTES. 
5 terméket rendeltem, mert így volt ingyenes a házhoz szállítás. Továbbra sem szeretek netről rendelni, mert nem tartom megbízhatónak. Én jobban szeretek bemenni egy – közeli – üzletbe és személyesen megszagolni, megnézni, megvenni a termékeket, és ebben a Happy Skin sem változtatott meg.
A kis dobozban a következő termékek voltak:

Rubin szájfény szőlőmagolajjal 
kiszerelés: 10 ml
ár: 890 Ft.

Gimnázium óta használok folyamatosan ajakápolót. Mivel a rúzsokat nem szeretem (kiszárad tőle az ajkam, plusz rögvest lenyalom), így az állatkísérletes Labello gyümölcsöseit használtam, mert az nem csak ápolt, de színt is adott az ajkaimnak. Ez a mostani választásnál is perdöntő volt.
Emellett a 4,8 g Labello olyan 5-600 forint környékén szoktam beszerezni, néhol drágábban, így a 890 forint nem sok a 10 miliért*. Nem csak a mértékegység megadásában tér el a kettő egymástól, hanem kiszerelésben is. Amíg a Labello egy kényelmes rúzsformájú, addig ez a szájfény tubusban van – ami számomra igencsak szokatlan. Kata szavaival élve mégis egyszerű a használata, „"belepuszilok" és már ragyognak is az ajkaim.” A puszit még lehet alkalmazni, kíváncsi vagyok, milyen megoldást fogok találni a későbbiekben, amikor a mennyisége csökken…
Finom, kívánatos szőlő illatú, és az íze sem olyan rossz.** Szerintem csillog tőle az ajkam, szóval megfelel rúzshelyettesítőnek, és a kiszáradás ellen is véd.


Meggyőzött!

*átváltásban mindig is hüle voltam, de kb. ugyanannyinak tűnik,
**Kata ellenezné ezt J

Írisz női dezodor levendula és narancs illattal
kiszerelés: 50 ml
ár: 1490 Ft.
Mivel mindig is büdösödő izzadós típus voltam, így mindig is fontosnak tartottam a dezodorok használatát. Még gimiben megtaláltam a kedvenc parfümömet és a hozzátartozó golyós dezodort a Perceive-t*. Azonban az Avon is állatkísérletes, muszáj váltanom. Ez az egyik legnagyobb problémám, hiszen legalább 15 éve használtam, és tökéletesnek bizonyult. Sosem éreztem magam büdösnek utána.
A Rossmannban belefutottam a vegan Alterra golyós dezodorba. Isteni illata van, de nem ér sokat… Emiatt próbáltam ki az Íriszt. Kiszerelésben, árban körülbelül egy kategória, mindkettőnek hasonló az illata (az Alterra citomfüves).

Ez sem az igazi, emellett is érzem egy idő után a testszagot, de adok neki még egy esélyt!

*890 Ft és 50 ml



Mediterrán női tusfürdő levendulával és citrommal
kiszerelés: 100 ml
ár: kedvezményesen 990 Ft.
Eddig Avont, vagy Niveát használtam (átlag 650 Ft/200 ml). Ezek után mikor megláttam a 100ml-s tusfürdőt kicsit keveselltem. Fürdőszivaccsal fürdök, arra kevés kell, így reményeim szerint sokáig eltart, viszont a gyerek apja pár alkalommal el fogja használni a neki vásárolt férfi megfelelőjét… Illata isteni, a bőrömnek is tetszik. Így kedvezményesen még azt mondom, hogy nem bántam meg, de 1.200-ért már nem biztos, hogy meg fogom venni következő alkalommal…

Drága, de aki megteheti, mindenképp!







Fairy szilárd testápoló aloéval
kiszerelés: 35 g
ár:1490 Ft.
Ettől féltem a legjobban, mert szilárd testápolót még sosem használtam. Ráadásul drága is, plusz nagyon kicsike (a képen jól látható, hogy egy A/4-es lapon mekkora). Illata elvarázsolt, és ahogy bekentem vele a testem rögvest mesevilágban találtam magam. Egy légmentesen zárható nejlontasakban van, amibe beragad, alig lehet kiszedni belőle (most ráadásul a szállításkor össze is nyomtam, szóval nem tudom, hogyan fogom legközelebb kihalászni belőle). Nagyon gyorsan olvad, szóval arra gondoltam, hogy egy üres tégelyes dobozba „összetöröm”, és abban tárolom. Nem tudom, hány alkalomra lesz elég, eddig kétszer használtam. Imádom, még 4-5 óra múlva is olyan selymes tőle a bőröm, mintha akkor kentem volna be magam.

Imádom, de piszok drága!

Összegzésképpen:

A termékek nagyon jók, de nem átlag pénztárcának valók. Nem tudom, hogy a többi „handmade” és vegán termékek között hol van, mert még csak most ismerkedek velük, de a havi 100.000 forintos fizumból nem biztos, hogy megengedhetném magamnak az állandó használatukat. A samponon gondolkoztam még, de mivel a sarki bio fordrásznál kb. 1000 forintért lehet kapni faith in nature levendulás, 250 ml-es kiszerelésű, „nyuszis” jelölésű sampont, így kihagytam, de ha valakit érdekel, megkérjük Katát, számoljon be róla J

1 megjegyzés :

  1. Örülök és köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. :)

    Hasonló eredményre számítottam, főleg ami az áraikat illeti.
    Nagyon sokallom, bár tényleg klassz termékek, a kiszerelésük túl kicsi ehhez az árhoz, persze lehet, hogy a többi natúr kozmetikum sem olcsó, na de mégis.
    A 100ml-es sampon 1290Ft? Ez azért túlzás, a mostanit még elhasználom, de maradok én is inkább az Aussie és a Faith in nature termékeinél (nekem ez a kedvencem: http://www.szepsegdrogeria.hu/faith-in-nature-grapefruit-es-narancs-sampon-c722-p63024.html).
    Egyébként sem győzött meg, tegnap este mostam vele hajat és ma már úgy nézek ki, mint akinek a fejére borult egy zsírosbödön... :D Elég kiábrándító.
    Ehhez képest a mostanában használt Aussie-féle Megával 3 napig simán kibírja a hajam és csak az utolsó nap estéjére válik vállalhatatlanná...
    Ja és az sem olcsó, 1790Ft-ért vettem a DMben, na de 300ml, nem csak 100...

    A másik két termék viszont meggyőzött és nagyon tetszenek, na meg a hatásuk is.
    A "belepuszilós" ajakír használata ugyan később már nem lesz ilyen könnyed és "izgi", de majd megoldom valahogy.
    A "Provance" arcradír pedig, bár tényleg kissé visszataszító állagú, fantasztikusan simává és puhává varázsolta a bőrömet, és nagyon pici elég belőle.
    Igaz, lehetne levendulásabb az illata, de ez legyen a legnagyobb bajom.

    Szóval akkor a 3 szerzeményből 2 szuperül vizsgázott, mégis ez volt az első és utolsó rendelésem tőlük. Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de anyagilag tényleg nem éri meg, bármennyire natúr és állatkísérletmentes az előállításuk.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...