f

2014. január 3., péntek

"Olyan Vives"

Legelőször is tisztázni szeretném, hogy sznob vagyok. Vagy inkább XXI. századi dzsentri. Miért is?
Imádom az elektronikai kütyüket, nekem mindig kell valami új. Nem értek én hozzájuk, de imádom, ha valami újdonság kerül a kezeim közé. 
Még Magyarországon nem is lehetett iPhone-t kapni, amikor megtetszett. Csak ráadás volt, hogy megjelenésekor anyum akkori szeretőjének az lett, s neki is megtetszett. Szülinapomra kaptam egyet. Az első iPhone 3G volt.
Persze 2 hét múlva a vonaton egy egyetemista lány (kertészmérnöknek tanult és Cegléd mellett lakott) ellopta. A telefonban hiába volt már akkor nyomkövető, nálunk törvényileg nem alkalmazhatták. A T-Mobile a rendőrségre küldött, onnan papírral a T-Mobile-hoz, persze hónapokig tartó papírmunkálatok után nem lett meg. 
Karácsonyra kaptam egy másikat. Megvolt 3 évig, igaz, évente cserélte nekem az Apple, mert hol ez esett le róla, hol máshol repedt meg. Bejött a 3GS, majd a 4 és a 4S. Ekkor cseréltem le (2 éve) egy iPhone 4-re. Imádom. Csak az a baj vele, hogy 16 GB-os a memóriája. Az IOS pedig egyre többet zabál, a Zsebről készült képekről nem is beszélve. 
Ki szeretném cserélni már nagyobbra (főleg, amióta az instán rajta vagyok), mert már 2 gigám sincs szabad. A modellel meg vagyok elégedve, csak 32, vagy 64 GB-ra szeretném cserélni. Viszont nem akarok szolgáltatót váltani, mert már Platina kártyás vagyok, így maradt az, hogy ha belevágok a készülékcserébe, muszáj újabb modellbe invesztálnom, ráadásul csak a legújabb iPhone 5S-t tudnék venni.
Mindössze 2 évig kellene 20.000 forintot fizetnem évente... Ebből korlátlan lenne az SMS, illetve a belföldi hívásaim, de a net csak 500 MB, a mostani 2 GB helyett... Most 6 óra ingyenes + 2 GB internet. Általában 13 a számlám, persze a munka miatt volt már 19 is (egymás után kétszer is). 
A T-Mobile-nál Samsungra akartak rábeszélni, ami szinte ugyanannyit, vagy még többet is tud, olcsóbban, de... Én szeretem az iPhone-t... Erre mondta Sophe barátnőm, hogy "ez olyan Vives", ha iPhone, akkor legyen iPhone... 
Viszont a 20.000 forint elvinné a fizetésem felét... Na ugye, értitek mi a problémám?

Szóval ti milyen telefon mellett döntenétek? A lényeg a következő: nagy memória, jó fényképező és jó internetezés (sokszor netezek mobilról).

6 megjegyzés :

  1. Nekem Samsung Galaxy S4 van, csodaszép fehér, hyperokos és tökéletes, meg vagyok vele elégedve. :) Az iPhone-t, bevallom, nem bírom különösebben, bár nekem soha nem tetszik semmi, ami nagy tömegeket vonz... :D Szeretek különcködni, ez van.
    Ettől függetlenül megértem, ha Neked mégis az iPhone a szíved vágya, mindenkinek lehet vmi mániája, nemde? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen a Samsung Galaxy S4-et néztem alternatívaként. Írnál róla? :) (fényképezés, facebook, blogolás, e-mailezés, ami nagyon fontos nekem)

      Törlés
  2. Ok, persze, szívesen írok. :)

    Fényképezés: eddig, amíg meg nem vettük a kis fehér szépségemet (nagyon halvány türkizkék "elől ráhajthatós" tokkal, amitől úgy néz ki, mint egy kis határidőnapló, nagyon elegáns - OZAKI márkájú a tok), a 3 éves Olympus gépemet használtam fotózáshoz.
    Amióta megvan a Samsungom, fogalmam sincs, hova tettem az "igazi" fényképezőgépemet. :D Azt hiszem, ez azért sokat elárul a Samsung képességeiről.
    A teljes tárhely asszem 9 GB körüli, nekem ebből már a fele foglalt....hát lassan át kell helyeznem minden képet vmi más adathordozóra.

    Facebook: teljesen jól működik rajta szerintem, eddig nem volt vele gondom.

    Blogolás... :) Csak olvasgatni szoktam és arra tökéletes, a blogírásról sajnos nincs saját infóm.

    E-mail: mintha csak a laptopot használnám, csak persze kényelmetlenebb...nyilván, hiszen az érintőképernyőn annyira nem kényelmes pötyögni.
    De amúgy nekem ez is bevált, nagyon profi a mobilom ilyen téren is.

    Szóval én csak dicsérni tudom. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem Samsungom van. Meg veletlenul sem ajanlom! Baromi gyorsan torik, blogozni nem lehet rajta, barmilyen kisegito alkalmazast tarsitasz. Nem strapabiro. En nagyon megbantam ... hogy megkaptam. Kepminoseg barmilyen beallitas mellett a no comment kategoria.
    Folyton lefagy...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem váltok semmilyenre, marad az, hogy naponta 1-2x letöltöm a képeket...

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...