f

2013. szeptember 18., szerda

Mártogatunk, mártogatunk...

A következő sorok igazság szerint kissé unalmasak, sőt zagyvák, viszont muszáj volt kiírnom magamból. Igazság szerint ezt magamnak (magam miatt) írtam.


Á, úgy látom, hogy ez a hét, amennyire készültem rá, annyira elcseszett. Vagy én generálom – jogosan – a veszekedést, vagy csak mások elfogultságától akadok ki.
Nem szeretem azokat az emberek, akik embereket istenítenek, másokat pedig lenéznek. Ha az első mond valamit, akkor az úgy van, abba bele sem lehet kötni, de az utóbbit még meg sem szabad hallgatni, mert akármit mond, az úgyis hülyeség.
Ilyen volt legutóbb a „dip” istenítése. Mert a szeretett férfi dipping sauce-okat gyárt, ami ugye kicsinyke kis hazánkban nincs. Azaz van, mert csak írjátok be, hogy mártogatós, mindjárt kidob 56 különféle receptet. De az persze más, mert azt itthon készítjük, nem készen vesszük az üzletekben, és milyen jó kereslet lenne Magyarországon is, ha behozhatná az üzletágat. Erre valaki megjegyezte, hogy az angolszász országokban milyen lusták az emberek. Juj, ez nagy bűn volt, mert ha nem is Angliában ügyködik a pasi, de angol gyarmaton.*És akkor ami ott van, az csak modern lehet, és ami „perfect”, szóval ideje lenne bevezetni hazánkban is. Úgysincs már meg itthon sem az a generáció, aki sütés-főzéssel vár vendéget. Csak áttelefonálunk egymásnak, hogy egy óra múlva összeröffenjünk… Ilyenkor pedig leszaladnánk a sarki „közértbe”, és bevásárolnánk a pasi által gyártott dipekkel… Szerintem viszont nálunk akkor sem lenne akkora sikere. Mert már most is van számos „dip”, csak be kell menni egy ABC-be. Ott a salsa-szósztól kezdve a hummusszig minden megtalálható – már most is. Mégis ritka, ha azt vesszük vendégvárásra. Maximum, ha külön catering-szolgálatot rendelünk. Ott valóban jól jönnek a különleges, apró falatkák, de szerintem olyankor sem mártogatni van kedvünk, sokkal inkább bekapni valamit úgy, hogy tiszta maradjon a kezünk, ne csöpögtessük le a ruhánkat.
Rosszul látom a helyzetet? Ti örülnétek, ha külön iparág lenne a dipekre?


*1901-től Nemzetközösség

1 megjegyzés :

  1. En 29 vagyok most, de miota vendegek fogadasara kompatibilisse valtam minden vendegnek, minden osszeroffenesre en sutok-fozok. Meg akkor is, ha este 11-kor szol valaki, hogy par ora mulva nalunk ...
    Nekem eszembe nem jutna martogatossal varni a vendegeimet. Egy felet szoktam kesziteni, azt is hushoz ... Sot inkabb ontetnek mondanam. Viszont legalabb 2 fele suti mindig van gyerekkel es gyerekmentesen is. Szerintem ezeket otthonrol hozzuk. En anyamtol mindig ezt lattam. Mindig keszult minden talalkozora.
    Hozzank szeretnek jonni es szeretnek nalunk maradni ... Ha latogatoba megyunk, en akkor is sutok. Szulinapokra mar alapbol en viszem a tortat, akarhova megyunk. :-) :-) :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...