f

2013. január 24., csütörtök

Költözködés n°2


Első pillanatban azt gondoltam, hogy egy költözködés az 5-6. hónapban nem fog gondot okozni. Legalábbis nem többet, mint eddig. Mindent jól elterveztem, főleg azt, hogy menyire sok mindenhez lesz energiám, mennyi mindent és milyen gyorsan megcsinálok.
Ehhez képest eltelt majd’ egy hónap, és csak most sikerült átadnunk az előző lakást. Decemberben mindent áthordtunk, csak néhány tisztítószer maradt ott és Mr. Férfi Legói. Apum felajánlotta, hogy azokat is áthozza autóval, és majd itt rendszerezzük, de annyi volt (összesen 10 Ikeás műanyag láda + a nagyobb készletek), hogy fogalmuk sem volt, itt hová rakjuk. Maradtak…
Vasárnap, amíg Mr. Férfi a játékokat rendezgette, addig itthon voltam, pihentettem a hasam, de aztán én is átvonszoltam magam. Már sok mindent nem volt, azt is megcsinálták helyettem, én szinte csak a fürdőkád szélén ücsörögtem – pihentettem a hasam, mert a kétutcányi sétától szúrt a hasam. Természetesen a lakás hiába csillogott-villogott a tisztaságtól, az utolsó utáni pillanatban találtunk egyetlen egy dolgot, amit szépen elfelejtettünk: a kaputelefon letakarítása…
Jött a néni – tőle béreltük, bár a tinédzser unokájáé volt a lakás – végigkérdezte a formaságokat, mi csak bólogattunk, leírta az óraszámokat, végül átadtuk a kulcsokat.
Visszafelé gyalog hoztuk el a tisztítószereket: vödröt, hypót, seprűt, felmosót és még néhány dobozt. Mr. Férfi útközben meg is jegyezte, hogy most nem éppen úgy nézünk ki, mint akik erre az előkelő környékre valók. Egyszóval azt gondolhatták rólunk, hogy mi vagyunk a helyi takarítóbrigád.
Az új lakás, ahogy olvastátok még mindig dobozokban. Jó, egyre kevesebb a doboz, már mozdulni azért lehet tőlük, viszont a rend látszata hiányzik. A héten jöttek bekötni a tévét, internetet, ezért előtte megpróbáltam elpakolni a dolgokat. Hát Zsebi Baba nem igazán hagyta. Sokszor le kellett ülnöm, ha ültem, akkor sem hajlonghattam, mert a hasam befeszült. Legjobban azt élvezte a kis lurkóm, ha a kanapén aludtam. Azért a szerelőfiút beengedhettem.
A bekötés érdekesen alakult, mert kiderült a házban igen érdekesen húzták be anno a vezetékeket, így a 10 perces meló legalább 2 órásra sikeredett, és rá kellett jönnöm, hogy a szomszéd hostelben igencsak „okos” emberek dolgoznak. Szegény szerelőfiúval fogtuk a fejünket, hogyan is áldhatta meg az egyik recepcióst „ennyi” ésszel az ég. De végre van már kábelnetünk, így nem kell mobilinternetről írogatnom (amit az Okostóbi folyamatosan modemnetnek értett, és jött azzal, hogy tőlük lopjuk, miattunk nem jó náluk a wifi).

2 megjegyzés :

  1. Iszonyatos a koltozes terhesen. MI is akkor koltoztunk,mikor Brendonnal ugy joool a kozepen jartam a terhessegnek.Sok sok erot kivanok az elkovetkezendo hetekre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Délután jön először hozzánk a védőnő, így megkértem a nagyszüleimet, hogy jöjjenek el segíteni, mert legalább a rend látszatát meg szeretném adni :) Fogalmam sincs, ilyenkor mit szokott nézni... :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...