f

2014. november 25., kedd

Te tehetsz róla!????


Nem! Nem tehetsz róla! Nincs és nem is lehet olyan helyzet, ahol Te lennél a hibás! Sosem az áldozat a hibás, mindig és kizárólagosan az elkövető! Mindenkinek joga van nemet mondani, még az utolsó utáni pillanatban is! Addig mehetsz el, amíg Te akarod! Semmire sem kötelezhetnek!

Valóban tehetsz ellene? Biztosan! De nem úgy, ahogy a kisfilm sugallja. Nem kell ahhoz kivágott felső, mini szoknya, alkohol, hogy felkelts egy férfi figyelmét! Egy apró, észrevétlen mozdulat, egy kedves mosoly, vagy egy félreértelmezhetetlen pillantás is elegendő, de sorolhatnánk az olyan ártatlan dolgokat, amikre egyébként senki sem gondol normális viszonylatokban.

Próbáljuk megvédeni magunkat! Legyünk óvatosak, tanuljunk önvédelmet, legyen nálunk önvédelmi eszköz. Az lehet egy kulcscsomó, egy táska, vagy akármi, amivel meglephetjük  a támadónkat.

De egyetlen egyet ne feledj! Soha nem az áldozat tehet róla! Ártatlan vagy, akárhogy is viselkedtél, akármit is csináltál, mondtál, vagy nem mondtál! Mert jogod van megválasztani, kinek mondasz igent! A támadó az egyetlen, akit bűnt követett el!


(Az én reflektálásom a bűnmegelőzési kisfilmekre, amiktől napok óta hangos az internet.)

Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...