f

2012. március 9., péntek

Friends


Amióta az eszemet tudom, legózok. Volt Lego-városom piaccal, parkos játszótérrel és lovardával. Volt több városom, amit játékvasút kötött össze. És voltak azok a társas legózások, amikor az unokabátyámmal játszottunk.

Eltelt számtalan év, felnőttem, és valahogy a rózsaszín maci ládámmal együtt a Legóimat elnyelte a szekrény mélye.

Aztán jött Mr. Férfi és az egykori Legoblog, a mostani Kockagyár. Előszedtük a Legókkal teli macit, a hiányzó alkatrészeket a Vaterán beszereztük, és végül valahogy így néz ki a lakásunk minden egyes polca:


A LEGO legújabb témája a Friends. Először nagyon ódzkodtam tőle, mert anno volt egyBelville készletem, ami egyáltalán nem volt kompatibilis a többi LEGO kockával, így nem is játszottam vele.

Viszont nőnapra kaptam  egy ezermester Friendset. Aranyos volt, főleg mert a gyerekkoromat juttatta eszembe, amikor még lent segédkeztem apumnak a pincébe, és a satut ki-betologattam. Nagyon szeretetre méltónak találtam az új "barátokat".

Ami ténylegesen elkápráztatott a kávézó. Ha eddig elleneztem volna az új készletet, most beleszerelmesedtem, és megértettem, miért is kértek ilyet a lányok a LEGO felmérésben.

A színei fantasztikusak, a kéktől a rózsaszínig mind-mind élénkek, de szemet gyönyörködtetőn. A babák ugyan nagyobbak, mint a minifigek, de egy kislány kezébe valók. Le tudnak ülni, biztonságosan állnak, a kezük is eléggé mozgatható ahhoz, hogy ne (műanyag) fabábuknak tekintsük őket. A ház építése valódi LEGO élményt nyújt: apró darabokból tevődik össze. Rendben, sokkal kevesebb elemből, mint mondjuk egy CREATIV, de ahhoz éppen elég, hogy még a fiúk is élvezhessék, ha a "lányos" utálatukat legyűrték (Mr. Férfi élvezte a közös építést és a színek is bejöttek neki). Minden apró részletre odafigyeltek, ami egy gyereknek fontos: van hatalmas hamburger, amihez ha kérnek, adnak ketchupot és/vagy mustárt. Van fagyigép, ha valaki szereti - és a gyerekek általában mindent megadnak egy gombóc  fagyiért. Régi fajta virágok, amiknek a szirmaikat külön és a fantáziára bízva lehet felrakosgatni. Ezer éve nem láttam virágot a készletekben! A nagyobb bábuk miatt a székek változtak: a padok nagyobbak lettek, sima felületűek, amitől az egész egy babaházra emlékeztet. A kis villák, kések, tepsik, serpenyők is a régi Barbie-házamat juttatták eszembe, amihez még apró, műanyag jégkockám is volt.

Ezek után eldöntöttem: a leendő Csöppségnek (egyértelműen magamnak!) megveszem (vetetem) az összes Friends készletet!

2 megjegyzés :

  1. A Lego Friends-es készleteket nagyon szeretem én is, az unokahúgaimnak vettünk pár évvel ezelőtt karácsonyra 1-1 kisebb készletet (tengerpartos és nyuszis volt, asszem), tavaly karira meg 1-1 minicsomagot kaptak az ajándék mellé. (de legszívesebben magamnak is vettem volna egyet... :D )
    Idén, ha még nem érzik magukat túl nagylánynak (hehe...10 és 12 évesek), akkor vmelyik nagyobbat kinézem nekik valamelyik alkalomra. :)
    Most már egyébként kaphatóak a Lego Kaland mesefilm készletei is, na azokból már 2re benyújtottam az igényemet... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az állatkás sorozatát ismered? Én teljesen odavagyok értük! :) 10-12 évesen még imádtam legót kapni :D 13-14 voltam, amikor már "nagylánynak" éreztem magam hozzá, és csak titokban legóztam :P

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...